Nogomet
10

Hurtić: Nemamo razloga strahovati od Radnika, ali ga respektujemo

Piše: D. B.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije uoči nedeljne utakmice u kojoj Bordo ekipa u okviru 24. kola Premijer lige BiH igra protiv Radnika iz Bijeljine. Medijima su se obratili trener Almir Hurtić, Samir Radovac i Bojan Pavlović.

"Ova utakmica je za nas veoma bitna, pripremamo se maksimalno ozbiljno, radi se o snažnom protivniku. Radili smo naporno, atmosfera je dobra poslije dvije pobjede. Nadamo se pobjedi. Barbarić je suspendovan, dok je Bekić rovit i neće biti u konkurenciji za utakmicu. Svi ostali su spremni. Za Barbarića imamo nekoliko zamjena, još nismo odlučili", izjavio je Hurtić.

Na Koševu znaju da neće imati lagan zadatak protiv Radnika.

"Nemamo razloga strahovati, ali respektujemo Radnik. Oni su nezgodni u gostima, imaju dobru kontru. Imaju nekoliko sjajnih igrača poput Hodžića i Obradovića, a i jak su kolektiv, što im je najveća snaga", rekao je trener FK Sarajevo.

Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba

Potom se novinarima obratio i golman Bojan Pavlović.

"Očekuje nas teška, tvrda utakmica. Radnik ima najbolju odbranu u ligi, neće biti lako. Ipak, analizirali smo protivnika i dobro se spremili. Ako pružimo barem 50 posto, neće biti problema. Puni samo samopouzdanja, predn našom publikom ćemo pružiti maksimum. Cijela ekipa igra dobro, digli smo se, a i ja sam u jednom trenutku bio u prvom planu. Ipak, rezultat je najvažniji", kazao je Pavlović.

Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba

Pobjedu očekuje i Samir Radovac.

"Čeka nas tvrda utakmica protiv konkurenta za Evropu. Igrat će najbolji napad protiv najbolje odbrane, nadamo se pobjedi. Promjena trenera je utjecala na nas, sve smo bolji, kao i atmosfera u timu. Dobili smo na samopouzdanju", izjavio je Radovac.

Utakmica Sarajevo - Radnik se igra u nedjelju na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 16:00 sati.