Nogomet
46

Hurtić: Morali smo iskoristiti igrača više, prekid je više odgovarao Željezničaru

Piše: O. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Trener Sarajeva Almir Hurtić iskazao je nezadovoljstvo zbog krajnjeg ishoda 108. sarajevskog derbija u kojem je Sarajevo remiziralo sa Željezničarom na Grbavici (1:1) u okviru 1. kola BHT Premijer lige.

"Neizvjesna utakmica kao što smo i očekivali. Slabo smo ušli u utakmicu. Nismo na taj način željeli otvoriti meč. Tu je mnogo novih igrača koji prvi put igraju derbi i to je utjecalo da naša igra ne bude tečna. Prosto je nevjerovatno da primamo ovakve golove. Lopta je putovala 40 metara i igrač ju je dobio na drugoj stativi. Mislim da je prekid više odgovarao Željezničaru, jer tada smo dobro stajali na terenu. Ostaje žal što nismo osvojili sva tri boda", kazao je Hurtić.

Trener Sarajeva nije krio nezadovoljstvo, jer smatra da je Bordo tim trebao slaviti pošto je od 30. minute imao igrača više na terenu.

"Kada odnesete bod sa Grbavice ne možete biti skroz nezadovoljni, ali ja jesam nezadovoljan, jer smo morali iskoristiti igrača više na terenu", rekao je Hurtić i dodao da je Benko počeo sa klupe jer nije bio potpuno spreman te da je imao dovoljno vremena da postigne gol.

Sarajevo će u 2. kolu za sedam dana igrati protiv Zrinjskog na stadionu Koševo.