Nogomet
2

Hull sve bliži opstanku, hat-trick Kinga u trijumfu Bournemoutha, Everton savladao WBA

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Danas su odigrane tri od četiri utakmice 28. kola engleskog Premiershipa na kojima je palo ukupno 11 pogodaka.

Hull je rezutlatom 2:1 savladao Swansea i tako se još više približio luci spasa. Junak Tigrova bio je Niasse koji je u igru ušao u 64. minuti, a potom pogodio u 69. i 78. za veliko slavlje domaćih navijača. Počasni pogodak za goste postigao je Mawson u 90+2. minuti.

Hull se ovom pobjedom popeo za jedno mjesto i sada je na 18. mjestu sa samo jednim bodom manje od Crstal Palacea koji je na 17. mjestu koje garantuje igranje u Premiershipu i naredne sezone.

Veoma uzbudljiv meč viđen je u Bournemouthu gdje je domaćin slavio na West Hamom sa 3:2. Najprije je u 9. minuti King iz penala promašio čitav gol, a već u narednoj minuti Antonio je pogodio za vodstvo gostiju.

U 13. minuti King se iskupio za promašen penal i pogodio je za izjednačenje, a samo šest minuta kasnije sudija Madley je dosudio još jedna penal za Bournemouth. King ga nije želio izvesti, te je odgovornost na sebe preuzeo Afobe, no njegov udarac je zaustavio Randolph.

U 48. minuti King je postigao svoj drugi pogodak za preokret, no Ayew je u 83. minuti izjednačio na 2:2. Konačnih 3:2 postavio je King kompletiravši hat-trick u 90. minuti meča.

Everton je bio siguran kod kuće protiv WBA i slavio je rezultatom 3:0. Golove za domaću ekipu postigli su Mirallas u 39., Schneiderlin u 45+1. i Lukaku u 82. minuti susreta.