Napadač reprezentacije Brazila
0

Hulk odgovorio Romariju: Zaslužujem poštovanje!

Totalsport
Hulk
Hulk
Napadač Porta i brazilske nogometne reprezentacije Hulk odgovorio je nekadašnjoj zvijezdi Seleçaa Romariju za javne kritike na račun odabira brazilske olimpijske ekipe.

Podsjećamo, Hulk je jedan od trojice igrača iznad 23 godine koje je brazilski selektor Mano Menezes uvrstio u svoju ekipu za OI u Londonu, a preostala dvojica su Milanov Thiago Silva i Realov Marcelo.

"To je sranje! Mislim, nemam ništa protiv ovih igrača koji su odabrani. Ja nisam trener, ali se ne slažem s izborom", komentirao je Romario, osvajač SP-a s Brazilom iz 1994. godine.

"Romario je čovjek kojem sam se uvijek divio i kojeg sam uvijek poštivao. Bio je svjetski prvak i čovjek je koji je učinio puno stvari za Brazil. Ali mislim da i ja zaslužujem poštovanje. Ali on je čovjek kojem se divim i koji mi je drag", komentirao je Hulk za Folhu de Sao Paulo, dodavši kako je veoma uzbuđen zbog nastupa u Londonu gdje brazilska nogometna reprezentacija traži svoje prvo olimpijsko zlato u historiji.

"Primio sam vijest o izboru na najbolji način, zajedno sam svojom porodicom, sa svojom ženom i djecom. Bio sam jako sretan. Zahvaljujem Bogu na tom trenutku".