DFB-Pokal
0

HSV ispao od trećeligaša, Nürnberg od četvrtoligaša

Totalsport
Šokantni rezultati nastavili su se i drugog dana odigravanja utakmica prvog kola Njemačkog nogometnog kupa. Nakon Hoffenheima i Greuther Fürtha u subotu, u nedjelju su zasad ispala nova dva Bundesligaša.

Najneugodnije je iznenadio Nürnberg, koji nije prošao na gostovanju kod četvrtoligaša Havelsea. Član Regionalne lige Sjever nadigrao je bavarskog Bundesligaša 3-2 nakon produžetaka. Zanimljivo, Havelse je drugi put u povijesti prošao u 2. kolo Njemačkog kupa, a i prvi je put to napravio preko Nürnberga.

Propisno se osramotio i HSV, koji je zapeo na gostovanju kod trećeligaša Karlsruhea. Završilo je 4-2 za domaćina premda su gosti na poluvremenu vodili 2-1.

Od četvrtroligaša je izgubila i Hertha, lani prvoligaš, ove sezone drugoligaš. Izgubili su Berlinčani 2-1 na gostovanju kod Wormatije iz Wormsa. U trećoj utakmici zaredom ove sezone, nakon uvodnih dvaju kola 2. Bundeslige, protiv Herthe je dosuđen penal. Sva su tri realizirana.

Najuvjerljiviju pobjedu dana zasad je ostvario München 1860. Bavarski je drugoligaš na gostovanju deklasirao petoligaša Hennefa 6-0.

 DFB-Pokal, 1. kolo:

Nöttingen – Hannover 1-6 Wormatia Worms – Hertha 2-1

Karlsruhe – HSV 4-2 Havelse – Nürnberg 3-2, produžeci Hennef – 1860 München 0-6