Saopćenje za javnost
29

HŠK Zrinjski najoštrije osudio nasilno ponašanje neodgovornih pojedinaca

Klix.ba
Domaći i gostujući igrači mole navijače Zrinjskog da prestanu s ubacivanjem predmeta (Foto: R. D./Klix.ba)
Domaći i gostujući igrači mole navijače Zrinjskog da prestanu s ubacivanjem predmeta (Foto: R. D./Klix.ba)
Nogometni klub Zrinjski izrazio je duboko žaljenje zbog nemilih događaja u derbi meču 17. kola Premijer lige BiH koji se u Mostaru igrao protiv Sarajeva, a u kojem je gostujući pomoćni trener Muhamed Džakmić pogođen kamenom u glavu.

Incident se dogodio neposredno nakon završetka utakmice, a u saoćenju za javnost, HŠK Zrinjski najoštrije je osudio ovakav oblik nasilja te je poželio brz oporavak Muhamedu Džakmiću.

"HŠK Zrinjski izražava duboko žaljenje zbog nemilih događaja i neodgovornog ponašanja dijela gledatelja s tribine Zapad nakon utakmice HŠK Zrinjski - FK Sarajevo (2:2).

Naš Klub najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja na nogometnim terenima i ne želi tražiti nikakva opravdanja za neprihvatljivo iskazivanje nezadovoljstva i niskih strasti kojima nema mjesta u uljuđenom društvu.

Nažalost, takvo ponašanje neodgovornih pojedinaca je prouzročilo ozljedu člana stručnog stožera FK Sarajevo Muhameda Džakmića kojemu se i na ovaj način iskreno ispričavamo i kojemu naravno želimo brz i uspješan oporavak te da čim prije zaboravi nemili događaj", saopćeno je iz kluba.

Podsjećamo, derbi meč između Zrinjskog i Sarajeva završen je rezultatom 2:2 nakon što je domaći tim iz nepostojećeg penala stigao do poravnanja u 80. minuti meča.