"To je strategija"
7

Hrvatski trener napravio haos na meču Lige prvaka, uvrijedio se pa objasnio svoju ljutnju

K. H.
Igor Tudor (Foto: EPA-EFE)
Igor Tudor (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski trener koji s klupe predvodi Marseille Igor Tudor sinoć je protiv Sportinga (4:1) proslavio prvu pobjedu u Ligi prvaka, a uoči početka same utakmice zbog kašnjenja je napravio haos u tunelu i nakon svega se morao objašnjavati pred novinarima.

Spomenuti meč trebao je početi u 18:45 sati, no utakmica je kasnila više od 20 minuta i počela je u 19:07. Igrači Sportinga nisu stigli na vrijeme na stadion zbog gužve u saobraćaju, a po dolasku još neko vrijeme su se zadržali u svlačionici i sve se dodatno prolongiralo.

"Nije vam ovo amaterska liga, već Liga prvaka, vidite li da ovako više štetite nama nego njima?", govorio je Tudor službenim licima, a njegove riječi prenosi radio Monte Carlo. Uz to, dodaju da je u tom trenutku urlao služeći se s tri različita jezika - engleskim, francuskim i italijanskim.

Trener Sportinga Rúben Amorim o spomenutoj situaciji rekao je poprilično teške riječi te je u kontekstu Tudora istakao da je on tipični primjer čovjeka kojem nedostaje poniznosti. Očekivano, francuski novinari su nakon utakmice odmah tražili novi komentar Tudora.

"Objasnit ću to polako, riječ po riječ i da me svi jasno razumijete. Rekli su nam da će utakmica uprkos kašnjenju početi u 18:55 sati, a razlog je bio što su nogometaši Sportinga bili na stadionu u to vrijeme. Sve smo isplanirali računajući da je to konačni termin, tada smo izašli u tunel i čekali zajednički izlazak s igračima Sportinga, ali se oni ni tada nisu pojavili", pojasnio je Tudor pa nastavio:

"Zatim smo čekali još 10 minuta i to je izazvalo moj bijes. Igrači su se ohladili čekajući Sporting da se udostoji pojaviti. Kažete da je to manjak poniznosti? Moja ljutnja nema veze s tim, nego je moja ljutnja strategija da igrače napravim nervoznim i napetim. Sve što sam spremio za početak u jedno vrijeme, nije bilo, a onda nije bilo ni u drugo ni u treće."