Mediji pišu
19

Hrvatski stručnjak glavni kandidat za klupu Intera, hoće li voditi Džeku naredne sezone?

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Inter ove sezone pod palicom Simonea Inzaghija ne izgleda baš nabolje, pa se s razlogom na Apeninima sve glasnije spominje i mogućnost njegove smjene.

Inter je trenutno četvrtoplasirani tim italijanske Serije A i odavno je izgubio sve šanse kada je u pitanju borba za Scudetto.

Međutim, Nerazzurri su još uvijek u igri za dva trofeja, Ligu prvaka i Kup Italije i pred Inzaghijem je i više nego zahtjevan izazov.

U medijima se već pojavljuju i potencijalni kandidati za njegovu zamjenu, a prema pisanju La Repubblice jedan od njih je i hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

Jurić je svojevremeno već radio u Interu kao Gasperinijev pomoćnik, dok je samostalno vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino, kojeg uspješno vodi od 2021. godine.

Osim Jurića, za poziciju trenera Intera navodno konkurišu i aktuelni trener Bologne Thiago Motta, Romin Jose Mourinho te Brightonov menadžer Roberto De Zerbi.

Vrijeme će pokazati da li će Jurić sjesti na klupu Intera i tamo voditi bh. kapitena Edina Džeku, kojem ugovor sa timom sa Giuseppe Meazze ističe na ljeto.