Nogomet
11

Hrvatski navijači spremni za večerašnji spektakl, svi vjeruju u Vatrene

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Utakmicu između Hrvatske i Meksika koja počinje večeras u 22 sata napeto iščekuje cijela Hrvatska. Ovo je utakmica odluke, ali navijači su sigurni u vodstvo svoga izbornika i spremnost igrača. Ulicama Zagreba vlada optimizam i vjera u Vatrene.

Večerašnja utakmica odlučit će o hrvatskom prolazu u osminu finala, tj. Hrvatska bez pobjede nema šanse proći prema daljnjim kvalifikacijama.

"Vjerujem u selektora i hrvatsku reprezentaciju. Vjerujem da ćemo dobiti sa dva gola razlike", kaže Slavko Čulo, Zagrepčanin koji će večerašnji meč gledati u svom omiljenom kafiću u kvartu gdje će se okupiti njegova ekipa i na platnu i uz projektor pratiti utakmicu.

Nitko ne želi uzeti poraz kao mogućnost jer svi smatraju da to donosi lošu sreću. Navijač Tomislav Parmaković kaže da je praznovjerje dio nogometa i da se igrači isto tako ponašaju na terenu, da zato ljube travu, križaju se ili prstima pokazuju u nebo.

Mirjam Župić čiji je otac strastveni navijač i član Dinama od 1967. godine, očekuje pobjedu rezultatom 2:0.

"Hrvatski reprezentativci kad su zajedno, mogu sve!", kaže Mirjam koja će sa prijateljima pratiti utakmicu na centralnom zagrebačkom trgu.

Mišo Cvrlje još je od jutarnjih sati u dresu hrvatske reprezentacije i nestrpljivo očekuje večerašnji sraz reprezentacija. Na pitanje tko će pobijediti i u koga najviše vjeruje u hrvatskoj reprezentaciji, Mišo kaže:

"Nadam se da ćemo dobiti, nadam se da ćemo se boriti i mislim da možemo dobiti Meksiko, da imamo toliko kvalitetnih igrača. Ovaj put mora pobijediti zajednički duh, tako i Meksikanci igraju ovaj put, moramo svi biti kao jedan. Modrić možda malo odskače od sviju, Mandžukić, normalno, ostalo je sve tu negdje."

Mišo će pratiti večerašnju utakmicu s ekipom u pubu u centru grada.

Proslava na Trgu bana Jelačića će, kao i svaku utakmicu prvenstva do sada, biti najbrojnija i prijenos će pratiti preko tisuću navijača na velikom ekranu uz nastup popularnih hrvatskih izvođača na bini prije meča.