Nogomet
130

Hrvatski mediji oštri u kritikama nakon poraza: Niko, igra ti je bezvezna

Klix.ba
Index.hr
Nogometna reprezentacija Hrvatske izgubila je sinoć od Meksika 3:1 i tako se oprostila od Svjetskog prvenstva. Vatreni nisu prošli u osminu finala, baš kao ni Zmajevi Safeta Sušića.

Iako su hravatski mediji, poput Jutarnjeg lista, naslovom "Sušić pokazao Kovaču kako srediti Meksikance" sugerirali šta selektor Vatrenih može napraviti u ovoj veoma važnoj utakmici, to ipak nije pomoglo. Podsjetimo, spomenuti naslov se odnosi na prijateljsku utakmicu koju je BiH neposredno prije Svjetskog prvenstva igrala s Meksikom i porazila ga sa 1:0. No, i jedni i drugi sada mogu kući, a već se se pojavila i šala koja kaže da bi Vatreni i Zmajevi mogli putovati jednim avionom, da bar smanje trošak.

Mediji u Hrvatskoj, dan nakon teškog poraza, puni su kritika na račun selektora Nike Kovača, ali i drugih u ekipi Vatrenih.

Luka Modrić, jedan od ponajboljih igrača hrvatske reprezentacije, nakon izgubljene utakmice je ustvrdio da su Vatreni bolji od Meksikanaca, bez obzira na izuzetno težak poraz.

"Niko, momčad ti je bez veznjaka, a igra bezvezna", naslov je jednog od tekstova najčitanijeg hrvatskog portala Index.hr. Ovaj portal donosi i niz drugih tekstova u kojima se kritikuje Kovač, ali i neki igrači.

"Tužan kraj Vatrenih", udarni je naslov na Jutarnjem listu. Ovaj list na svom internet portalu precizira i ko je kriv zato što hrvatska reprezentacija mora pakovati kofere i oprostiti se od Mundijala.

"Revija grešaka Luke Modrića i nevidljivi Ivan Rakitić za tužni oproštaj od Mundijala", ističe Jutarnji u naslovu.

Odmah po završetku utakmice Dnevnik.hr, odnosno Gol.hr, je žestoko kritizirao.

"Nelogični potezi Kovača došli na naplatu: Kad početnik vodi Modrića i Rakitića", naslov je na ovom portalu.

Ante Rebić je divljački nasrnuo na Meksikanca Penu i potpuno zasluženo dobio crveni karton, piše Tportal.hr, koji također sugerira da Hrvati sada mogu ići gledati "turske sapunice na TV-u, jer je euforija završena".

I ostali hrvatski mediji su ogorčeni na selektora i pojedine igrače, ali je Kovač već poručio da ostaje na toj funkciji i dalje.