Pala odluka
104

Hrvatska se ne želi više sramotiti, izgradit će nacionalni stadion u Zagrebu

N. K.
Stadion Maksimir (Foto: Pixsell)
Stadion Maksimir (Foto: Pixsell)
Iako je reprezentacija Hrvatske najuspješnija u regionu nekadašnje Jugoslavije, infrastrukturno je daleko od evropskog vrha budući da Vatreni utakmice kao domaćini igraju na stadionima koji su daleko od modernih.
Ipak, sinoć je objavljeno da Vlada Hrvatske planira izgradnju novog, modernog zdanja, a o svemu je govorio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

"Rezultati su odlični. Od 2018. godine svi zagovaramo nakon svjetskog srebra izgradnju stadiona, da se uložiti u infrastrukturu. Duboko se nadam da ćemo 2023. napokon krenuti s tim. S predsjednikom UEFA-e Aleksanderom Čeferinom sam mnogo puta razgovarao, kao i sa Zvonimirom Bobanom koji je velika spona u razgovorima i dogovorima. Naš cilj je da se pokrene priča izgradnje stadiona u Zagrebu, ali i obnova kao što je Poljud, Varaždin, Koprivnica, Šibenik i ostali stadioni. Sigurno da Grad Zagreb zaslužuje novi stadion. Duboko se nadam da će se to na kraju i realizovati", rekao je Kustić za HRT.

Portparol hrvatske Vlade Marko Milić istakao je da će uskoro postati realnost ono što su očekivale generacije hrvatskih nogometaša.

"Mogu vam reći da idemo u izgradnju stadiona u Zagrebu. U tome će u učestvovati država s finansijske strane uz druge koji će biti uključeni u taj projekt. Isto tako, idemo u obnovu, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju sportskih građevina širom Hrvatske. Temelj za to nam daje novi Zakon o sportu koji će stupiti na snagu početkom nove godine. On uvodi novitet da Vlada svojom odlukom odredi one sportske građevine koje smatra da su od nacionalnog značaja. Tu se misli i na Split gdje je reprezentacija igrala mnogo utakmica. Također Rijeka i drugi gradovi sa sportskim građevinama koje imaju nacionalni značaj. Prioritet je izgradnja stadiona u Zagrebu koji je u lošem stanju", rekao je Milić.

Inače, na novom stadionu igrao bi i Dinamo, a ostaje pitanje šta će biti s maksimirskim stadionom za koji je predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin rekao da je "sramota".