Drugo kolo
26

Hrvatska se namučila protiv Kipra za prvu pobjedu u kvalifikacijama

N. K.
Hrvati upisali prvu pobjedu u kvalifikacijama (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Hrvati upisali prvu pobjedu u kvalifikacijama (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Nogometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je u Rijeci u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo selekciju Kipra rezultatom 1:0 te se tako donekle iskupila za nedavni kiks i poraz u Sloveniji.

Prvu veliku šansu Hrvatska je imala u 23. minuti. Budimir je izborio loptu i dodao za Brekala koji je dodavao Modriću, ali je Perišić zasmetao pa je do udarca stigao Brozović čija bomba zamalo odlazi kraj gola.

Hrvatska je imala ogroman posjed lopte i dominaciju pa je četiri minute prije odlaska na odmor došla do zasluženog vodstva. Pašalić je zabio nakon zbunjene reakcije u odbrani Kipra. Brelako je ubacio s desne strane, odbrana Kipra nije to kako treba očistila i veznjak Atalante je ovaj put zabio za 1:0. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Hrvatska je u drugom poluvremenu igrala puno lošija nego u prvih 45 minuta. Osim nekoliko solidnih pokušaja i ubačaja nije se vidjelo baš ništa opasno od Dalićeve ekipe.

Domaći su jednostavno prestali igrati i činilo se da želi do kraja zadržati minimalno vodstvo te tako zaključiti utakmicu. S druge strane, Kiprani su nekoliko puta ozbiljno zaprijetili, ali su bili daleko od gola.

Hrvatska je na trećem mjestu Grupe H kvalifikacija za SP s tri osvojena boda iz dvije utakmice, dok je Kipar na petoj poziciji s jednim osvojenim bodom.

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti pobjedu Turske na gostovanju kod Norveške 3:0. Nizozemska je sa 2:0 pobijedila Latviju, dok je Bjelorusija bila bolja od Estonije (4:2).

Grupa E:

Bjelorusija - Estonija 4:2

Tabela:

Grupa G:

Nizozemska - Latvija 2:0

Norveška - Turska 0:3

Tabela:

Grupa H:

Hrvatska - Kipar 1:0

Tabela: