Prijateljska utakmica
0

Hrvatska pobijedila Norvešku 2-1

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je na maksimirskom stadionu selekciju Norveške s 2-1 u prijateljskoj utakmici.

Nakon subotnje kvalifikacijske pobjede u Tel Avivu nad Izraelom 2-1, odabranici Slavena Bilića istim su rezultatom svladali i Norvešku na maksimirskom stadionu pred vrlo malim brojem gledatelja, skupilo ih se tek nešto više od 2.000.

Nakon što su Norvežani poveli u 21. minuti, kada je na ubačak Riisea loptu u mrežu nemoćnog Pletikose udarcem glavom s pet metara pospremio Abdellaoue, u 34. minuti izjednačio je Mario Mandžukić. S desne strane ubacio je Dario Srna, a Wolfsburgov napadač laganim je dodirom skrenuo loptu u mrežu.

Potez večeri izveo je Niko Kranjčar, strijelac za pobjedu Hrvatske u 49. minuti. Primio je loptu na rubu kaznenog prostora, lažnjakom izbacio iz igre svog čuvara, povukao loptu polulijevo u kazneni prostor i preciznim udarcem lijevom nogom poentirao za svoj treći pogodak u zadnja četiri dana, nakon što je bio dvostruki strijelac protiv Izraela.

Dodajmo da je legendarni bivši kapetan njemačke nogometne reprezentacije Lothar Matthäus ostvario i drugu pobjedu kao bugarski izbornik. Nakon što je u petak debitirao na toj dužnosti s gostujućom pobjedom kod Walesa u Cardiffu 1-0 u kvalifikacijama za Euro. Bugarska je u prijateljskom dvoboju u Istanbulu svladala Saudijsku Arabiju s 2-0 golovima Rangelova u 40. i Domovčijskog u 45. minuti.

Prijateljske nogometne utakmice:

Hrvatska – Norveška 2-1 (Mandžukić 34, Kranjčar 49 /Abdellaoue 21) Bugarska – Saudijska Arabija 2-0 (Rangelov 40, Domovčiski 45)

Oman – Čile 0-1 (Morales 27) Kina – Urugvaj 0-4 (Xiaoting 70-ag, Cavani 79, Rodriguez 82, Fernandez 84)