Novi skandal u HNL-u
0

Hrvatska: Nogometne pobjede plaćale se seksom

Sarajevo-x.com
Kako piše Jutranji list, u NK Karlovcu su se, osim novcem kako to tvrde istražitelji USKOK-a, nogometne pobjede plaćale seksom, večerama i noćnim damama.

Izvor ove informacije, piše Jutarnji list, je bivši uspolenik jednog karlovačkog hotela. Susreti su se događali prije dvije, tri godine uglavnom u popodnevnim satima u vrijeme dnevnih odmora.

Prema riječima bivšeg zaposlenika hotela, termine za smještaj sudija bi telefonskim putem dogovarao tadašnji sekretar u klubu Neven Šprajcer, trenutno pritvorenik kojeg USKOK tereti da je s bivšim sudijom Željkom Širićem dogovorio za 25 hiljada eura po sezoni naklonjeno suđenje koje je NK Karlovac uvelo u Prvu ligu, a potom i po 15 hiljada eura za pošteno suđenje u prvoligaškom društvu. Šprajcer je pristao na punu saradnju s istražiteljima.

"Gospođe bi dolazile iz Rijeke i Zagreba i onda bi bile upućivane u sobe u kojima su odsjedali nogometne sudije. Ja ne znam što se događalo u sobama, mogu samo pretpostaviti", kaže izvor Jutarnjeg lista.

Dodaje da s takvim aranžmanom hotel nije imao nikakve veze, ne može tvrditi da je dame dogovarao neko iz NK Karlovca, ali je činjenica da su one tamo dolazile uvijek u vrijeme kada bi se sudije odmarale. Klub sudija nije bio obavezan osiguravati hotelski smještaj za dnevno odmaranje.

Vlasnik hotela potvrdio nam je da je imao ugovor o saradnji s NK Karlovcem na način da je na stadionu bila reklama za njegov hotel, a zauzvrat je on za potrebe kluba izdavao sobe.

"Čini mi se da je ugovor bio na godinu dana. Tu je bilo sve čisto. Iz kluba su bili tražili novac, ali smo rekli da ne možemo, ali da možemo na ovaj način kompenzirati, i to je bilo to. Uglavnom su tu odsjedali sudije i delegati, ali samo onda kada tu ne bi bili i igrači. Nekada su bili na dnevnom odmoru, a nekada, kada bi došli iz daleka, bi i noćili", kaže vlasnik dodajući da kod njega nisu ostajali na večerama, već bi išli drugdje jesti.