Obavljeni pregledi
64

Hrvatska i Srbija u problemima na Euru, povrijeđeni veznjaci napustili kampove

N. K.
Filip Kostić nakon povrede (Foto: EPA-EFE)
Filip Kostić nakon povrede (Foto: EPA-EFE)
Reprezentacije Hrvatske i Srbije našle su se u neočekivanim problemima već nakon prvog kola Evropskog prvenstva budući da su kampove selekcija morali napusiti Nikola Vlašić i Filip Kostić.
Vlašić će napustiti kamp reprezentacije i propustiti ostatak Evropskog prvenstva u Njemačkoj zbog povrede mišića, objavljeno je danas na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.

Povredu je zadobio na treningu te je s liječnikom Sašom Jankovićem danas obavio pregled magnetskom rezonancijom na kojoj je ustanovljena manja ruptura mišića, dodaje HNS.

Selektor Zlatko Dalić je u dogovoru s Vlašićem i liječničkom službom donio odluku da će Nikola napustiti kamp reprezentacije jer mu povreda ne dopušta da tokom Eura konkuriše za utakmice.

Kostić se povrijedio u utakmici protiv Engleske, a danas je potvrđeno da je i za njega završeno Evropsko prvenstvo.

Tokom utakmice prvog kola grupe C protiv Engleske doživio udarac u koljeno nakon duela sa Trantom Alexanderom-Arnoldom, nakon čega je završio na travi.

Uslijedili su dodatni pregledi kako bi se vidjelo da li postoji šansa da se "stavi u pogon" za predsetojeće mečeve, ali ispostavilo se da je povreda teže prirode.