Nadali se drugoj odluci
41

Hrvati "plaču" za novim Zmajem: Ljubimac Zdravka Mamića je odabrao BiH

E. B.
Adrian Leon Barišić (Foto: NK Osijek)
Adrian Leon Barišić (Foto: NK Osijek)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić je danas na spisak Zmajeva za utakmice protiv Portugala i Luksemburga uvrstio zvijezdu Osijeka Adriana Leona Barišića, a odmah su stigle reakcije iz Hrvatske.
Hrvatski mediji su teško primili vijest o pozivu 21-godišnjeg Barišića među Zmajeve.

Hrvati su se nadali kako će štoper koji je nastupao za juniorsku i U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine odabrati da u budućnosti nastupa za Hrvatsku s obzirom da je jedan od najboljih nogometaša Prve hrvatske nogometne lige.

No, Barišić je nakon razgovora sa selektorom Farukom Hadžibegićem odabrao dres Bosne i Hercegovine, što je naišlo na žaljenje kod naših susjeda.

"Ključni igrač Osijeka ima hrvatski pasoš, ali će zaigrati za drugu reprezentaciju", naslov je na portalu Index.hr. "Barišić izabrao BiH ispred Vatrenih!", naslov je na Sportklubu Hrvatska, dok je portal 24sata.hr vijest o Barišiću prenio s naslovom "Velika želja Mamića neće igrati za Hrvatsku. Odabrao susjede".

Kako navodi 24sata.hr, prošle godine je Zdravko Mamić dogovorio dovođenje Barišića, ali su u Dinamu stopirali taj posao i tako krenuli u otvoreni sukob s Mamićem.

Barišić je rođen u Stuttgartu 19. jula 2001. godine, a počeo je s treniranjem u Hajduku. Sa 13 godina je prešao u omladinske kategorije Dinama, no već sa 15 godina je otišao u Split. Sa 17 godina je otišao u juniore Osijeka, odakle se preko druge ekipe, a potom i posudbe u italijanskom Frosinoneu probio do prvog tima i sada je ključni igrač ekipe iz Gradskog vrta.

Za Osijek je ove sezone odigrao 29 utakmica i bio je najzaslužniji za osvajanje trećeg mjesta u prvenstvu.