Nogomet
83

Hrvati kreću u borbu za drugi krug, očekuju pobjedu protiv Kameruna

Piše: D. B.
Reprezentativci Hrvatske (Foto: EPA)
Reprezentativci Hrvatske (Foto: EPA)
Nogometna reprezentacija Hrvatske večeras u ponoć igra utakmicu 2. kola grupe A na Svjetskom prvenstvu u Brazilu protiv Kameruna. Računica je jasna, reprezentacija koja večeras izgubi pakuje kofere i napušta SP. U redovima naših komšija vlada optimizam.

Hrvati su izgubili od Brazilaca, ali su i prije početka SP najavljivali da su im najvažnije utakmice protiv Kameruna i Meksika. Hrvatska u drugi krug može na dva načina, ili da ostvari dvije pobjede, ili da osvoji bod protiv Kameruna, a potom Meksiko savlada s dva gola razlike. Ipak, komšije očekuju pobjedu protiv Kameruna.

"Čim smo saznali raspored, rekli smo da su nam druga i treća utakmica ključne. Jedan bod protiv Kameruna nam može biti dovoljan, ali idemo na pobjedu. Kamerun je dobra reprezentacija, ali sam uvjeren da ćemo ih pobijediti. Ekipa koja izgubi, ide kući. Kamerun se neće braniti, tražit će gol, a ja se nadam da ćemo mi nametnuti svoj stil igre. Nakon poraza od Brazila nema pritiska. Pozitivno sam napet i očekujem uspjeh", izjavio je hrvatski selektor Niko Kovač.

U reprezentaciju Hrvatske se vraćaju Danijel Pranjić i Mario Mandžukić, što su svakako dobre vijesti. Mandžukić je željan igre i uvjeren je u pobjedu protiv Kameruna, piše Index.hr.

"Drago mi je da se vraćam, jedva sam dočekao. Naporno sam trenirao i željan sam igre. Ovo je jedna od najbitnijih utakmica i spremni smo, željni dokazivanja. Posebnog pritiska nema, došli smo pobjeđivati i moramo pobijediti i Kamerun i Meksiko. Pozitivno razmišljam i vjerujem da protiv Kameruna možemo napraviti prvi korak", rekao je Mandžukić.

Sjajni Luka Modrić, koji je bio upitan zbog povrede, također će zaigrati za Hrvatsku.

Veliko olakšanje za Hrvatsku bi bilo da Samuel Eto'o ne bude spreman za nastup, s obzirom na povredu koljena. No, neizvjesnost i dalje traje.

"Kapiten mora biti uz ekipu, igrao ili ne. Ne znam hoću li igrati protiv Hrvatske. To je tajna. Čak i da sam spreman, ne bih vam rekao", kazao je Eto'o za francuski L'Equipe.

Utakmica između Hrvatske i Kameruna se igra večeras u ponoć po našem vremenu.