"Ima pravo"
61

Hrvat napravio transfer u Poljsku pa poručio: Želim igrati za BiH, kod nas je velika konkurencija

K. H.
Danijel Lončar u dresu Osijeka (Foto: EPA-EFE)
Danijel Lončar u dresu Osijeka (Foto: EPA-EFE)
Dosadašnji defanzivac Osijeka Danijel Lončar u petak je zvanično predstavljen kao novi igrač Pogon Szczecina, a u intervjuu za hrvatske medije rekao je da ima ambiciju zaigrati za reprezentaciju BiH, s obzirom na to da je u Hrvatskoj konkurnecija prevelika.
On je potpisao trogodišnji ugovor s ovim klubom iz Poljske, a za Osijek je odigrao 122 zvanične utakmice, a postigao je četiri pogotka te upisao isto toliko asistencije.

Kada je dobio potrebne papire da zaigra za reprezentaciju BiH, NS BiH otkazao je prijateljsku utakmicu protiv Rusije i ovaj igrač još uvijek čeka poziv i prvi nastup za Zmajeve. Kaže da je u Hrvatskoj konkurencija velika i da je s tim u vezi posvećen nastupu za BiH.

"Ambicija da zaigram za BiH je i dalje prisutna. U Hrvatskoj je velika konkurencija pa sam posvećen nastupu za BiH, na koji imam pravo zbog roditelja koji su rođeni tamo. Sada je cilj izboriti se za mjesto u Pogonu, postati standardan i onda možemo pričati i o reprezentaciji. Idemo korak po korak", kaže Lončar.

Rođen je 1997. godine u Osijeku, gdje je proveo cijelu karijeru od omladinskih škola pa do danas, izuzev dvije posudbe u Cepin i Bijelo Brdo.

Ovaj 25-godišnji stoper može obaviti zadatak i na poziciji veznog igrača, no prvobitna pozicija mu je u odbrani.