|

Hronologija Malcomove izdaje: Bio je sretan što ide u Romu, ali Barcelona se ne odbija

Hronologija Malcomove izdaje: Bio je sretan što ide u Romu, ali Barcelona se ne odbija
25
Klix.ba
3.9.2018. u 20:33
17
komentara
25

dijeljenja
Hronologija Malcomove izdaje: Bio je sretan što ide u Romu, ali Barcelona se ne odbija Foto: EPA-EFE
Brazilac Malcom tokom ljetnog prijelaznog roka u posljednji trenutak odustao je od transfera u Romu i francuski Bordeaux zamijenio je Barcelonom, a njegov bivši saigrač Jonathan Cafu otkrio je sve detalje i hronologiju dešavanja ovog transfera.
Cafu je na početku razgovora istakao da je Malcom bio oduševljen zbog prelaska u Romu i da ga je čak odvezao na aerodrom gdje ga je čekao privatni let za Rim.

"Pozvao me kući na oproštajni ručak, završili smo oko četiri sata poslijepodne i vratio sam se kući. Žena mi je rekla da Malcom ide u Romu i da ga je Bordeaux već prodao, nakon čega sam se odmah vratio kod njega i on mi je to potvrdio. Kada se spremao, rekao je da ima privatni let za Rim. Bio je uzbuđen što ide u Romu i rekao mi je da vjeruje kako je to pravi izbor za njega. Odvezao sam ga na aerodrom gdje smo čekali njegovog agenta i predstavnike kluba", kazao je Cafu.

Cafu i Malcom bili su oko sat vremena na aerodromu, nakon čega je došao agent ovog krilnog nogometaša s informacijom da ga želi Barcelona, što je odmah promijenilo kompletnu sitauciju.

"Čekali smo sat vremena u tišini, a onda je njegov agent došao i vratio nas kući. Ništa nam nije bilo jasno, a Malcom je sve zbunjeno gledao. Agent mu je kratko rekao da ga Barcelona želi dovesti svim silama i tu se sve promijenilo", otkrio je Cafu.

Kako kaže Cafu, Barcelona je san svakog Brazilca, a nakon što mu je agent saopćio da ga ovaj klub želi, Malcom nije skidao osmijeh s lica.

"Malcom se nasmijao i pogledao me kao dječak kada dobije najdraži slatkiš. Rekao je: 'Čovječe, pa to je Barcelona, vraćamo se kući'. Mislio sam da se šali, ali sam pogriješio. Cijelim putem u povratku mi je govorio da je uzbuđen što ide u Barcelinu i nije ni spomenuo Romu. Prvo što je rekao jeste da će igrati s Messijem, a sutra dan sam ga ponovo odvezao na aerodrom, da bi tog dana postao novi igrač Barcelone. Taj klub je san svakog Brazilca, vjerujte", završio je Cafu.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...