{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hotel Brotnjo tužio FK Olimpic zbog duga u iznosu od 95.000 KM

4.3.2014. u 20:30
29
28
Hotel Brotnjo tužio FK Olimpic zbog duga u iznosu od 95.000 KM
29
Hotel Brotnjo tužio FK Olimpic zbog duga u iznosu od 95.000 KM
Stadion Otoka, dom FK Olimpic (Foto: Klix.ba)
Sarajevski premijerligaš FK Olimpic dužan je hotelu Brotnjo u Čitluku skoro 95.000 KM za hotelske usluge, tvrde čelni ljudi hotela. Glavnina duga nastala je u februaru 2012. godine kada su igrači i Stručni štab u Čitluku boravili oko mjesec dana.
Nezapamćene snježne padavine tog februara 2012. godine primorale su najmlađeg sarajevskog premijerligaša na duži boravak od planiranog u ovom hercegovačkom gradu. Dug kluba prema hotelu koji nastao tog mjeseca nikad nije plaćen, kaže predsjednik Nadzornog odbora hotela Brotnjo Stjepan Primorac.

"U ovom trenutku oni su hotelu Brotnjo dužni 94.985,39 KM na ime neplaćenih računa za pripreme koje je FK Olimpic u posljednje tri godine održavao u Čitluku. Uprkos svim našim pokušajima da naplatimo svoja potraživanja, sve se završavalo na lažnim obećanjima", kaže Primorac za Klix.ba.

Nakon nekoliko usmenih i pismenih upozorenja, iz hotela Brotnjo su prije mjesec dana odlučili putem suda zatražiti svoja potraživanja. Istovremeno, zatražili su od Takmičarske komisije Nogometnog saveza BiH da se FK Olimpic uskrati licenca za nastupe u evropskim takmičenjima.

"Nadam se da će im se uskratiti licenca jer ima puno elemenata za to. Evo, možemo se dogovoriti i da nam daju bilo kakvu kompenzaciju i mi ćemo povući tužbu. Ali ne da nam kao do sada obećavaju da će platiti dug, a ništa ne urade", dodaje naš sagovornik iz Čitluka.

Bisera Gracić, direktorica FK Olimpic, tvrdi da su iz ovog kluba u nekoliko navrata pokušali isplatiti dug.

"Pokušali smo umanjiti dug prema njima, ali do sada nije došlo do dogovora. Ono što smo nudili, nije im odgovaralo. Pregovori su još uvijek u toku i nadamo se dogovoru", kaže Gracić.

Koliko ova tužba može utjecati na Olimpicovu licencu za evropska takmičenja, ostaje da se vidi. Ali, činjenica je da je Općinski sud u Sarajevu upoznao Nogometni savez BiH za tužbom hotela Brotnjo protiv sarajevskog premijerligaša.

"Ne vjerujem da će to imati utjecaja. Koji to klub nema dugovanja prema nekome? Olimpic s ponosom može reći da smo jedan od rijetkih klubova u Premijer ligi koji ima malo dugova. Ako bismo po tome gledali, nijedan klub ne bi trebao dobiti licencu", dodaje naša sagovornica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: