Otvoreno pismo
35

Horde zla traže od novog investitora da smijeni Sabrinu Buljubašić i Valentina Ilievskog

E. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Navijačka grupa Fudbalskog kluba Sarajevo Horde zla se obratila javnosti i novom investitoru Ismiru Mirviću otvorenim pismom u kojem je jasno navedeno da žele odlazak direktorice Sabrine Buljubašić i predsjednika Skupštine Valentina Ilievskog.

Udruženje navijača FK Sarajevo pozdravlja najavljeni potencijalni dolazak novog investitora uoči predstojeće Skupštine koja će se održati 19. septembra, no istovremeno Ismira Mirvića upozorava na to da direktorica kluba Sabrina Buljubašić i predsjednik Skupštine Valentin Ilievski nemaju njihovu podršku.

"Pomenute osobe smatramo najodgovornijim, trenutno preostalim, funkcionerima FK Sarajevo za katastrofalno poslovanje i dubiozu u kojoj se FK Sarajevo nalazi proteklih godina. Svojim nesavjesnim radom doveli su naš klub do značajnih gubitaka, kako na sportskom planu, tako i na finansijskom, pokazali šta znači netransparentan rad, nesavjesno poslovanje i rad van granica ovlasti. Sabrini Buljubašić i Valentinu Ilievskom nije mjesto u FK Sarajevo i nikada neće imati podršku navijačkog korpusa, bez obzira o kojoj tribini stadiona 'Asim Ferhatović Hase' bilo riječ", navode navijači Sarajeva.

Također, pružili su punu podršku trenutnim članovima Uprave kluba Hajrudinu Kapetanoviću i Elviru Lemešu, koji bi, nezvanično, u nedjelju mogli biti sklonjeni s tih pozicija. Osim toga, Horde zla su istakle kako pristalice drugih klubova nikada neće biti predstavnici FK Sarajevo, jer se počela širiti priča da su određeni ljudi koji navijaju za FK Željezničar blizu ulaska u klub.

Za kraj su Horde zla pozvale sve navijače na današnju utakmicu protiv Leotara (18:00) kako bi pružili podršku igračima, ali i podržali stav Udruženja navijača FK Sarajevo.