Poruka legendi kluba
100

Horde zla su parolom prekrižile Hadžibegića: "Faruk, stidi se"

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Na Koševu je večeras odigrana utakmica 23. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a Sarajevo je deklasiralo ekipu GOŠK-a iz Gabele sa visokih 4:0.
Na startu drugog dijela meča je na sjevernoj tribini Koševa viđena i parola zanimljivog sadržaja, a nju su Horde zla uputile legendi FK Sarajevo Faruku Hadžibegiću.

"Još jedna 'legenda' bez prava glasa. Faruk, stidi se", pisalo je na paroli najvatrenijih navijača Sarajeva.

Naravno, ovakva parola i stav Hordi zla prema legendi kluba i bh. nogometa motivirana je nedavnim gestom Hadžibegića kada je odlučio da se odazove pozivu na "Dan fudbala RS", gdje je primio zlatnu povelju "Miljan Miljanić", koja se dodjeljuje za posebne rezultate ostvarene u nogometu.

Našao se Hadžibegić nakon toga na udaru navijača, zbog čega je u njegovu zaštitu stao i Fudbalski savez RS.

"Kao isključivo sportska organizacija, promovišemo ljubav, toleranciju, spajanje različitosti i izgradnju prijateljskih i bratskih mostova, jer je nogomet igra čija je to misija i mi je apsolutno razumijemo i podržavamo.

Najoštrije osuđujemo sve napade koji dolaze na adrese Faruka Hadžibegića i Blaža Sliškovića, nekadašnjih selektora, kao i čelnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a stižu uoči najvažnije utakmice za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u posljednjoj deceniji. Hadžibegić i Slišković su dokazani i osvjedočeni ljudi fudbala i na manifestaciji 'Dan fudbala RS' nagrađeni su zasluženo za sve ono što su ovoj magičnoj igri dali i doprinijeli u njenoj afirmaciji i popularizaciji", saopćeno je iz FS RS.

Podsjećamo, Hadžibegić je u prvoj polovini 2023. godine kao selektor predvodio nogometnu reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za Euro, a u junu ga je na klupi zamijenio Meho Kodro.