Navijači Sarajeva
22

Horde zla: Ograđujemo se od nepromišljenih poteza neodgovornih pojedinaca

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon dešavanja poslije finala Kupa BiH na Pecari, odnosno prijetnji upućenih prvotimcima FK Sarajevo Edinu Rustemoviću i Nerminu Crnkiću, oglasila se i navijačka grupa Horde zla koja se ogradila od postupaka neodgovornih pojedinaca.

"Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo se deklarativno ograđuje od nepromišljenih poteza neodgovornih pojedinaca koji su sebi uzeli za pravo da posjećuju kuće fudbalera Nermina Crnkića i Edina Rustemovića, napadaju njihove porodice te im upućuju prijetnje smrću. Kukavički činovi nikada nisu bili naš metod borbe i bodrenja voljenog kluba, tako će i ostati.

Jasno je da ova garnitura igrača posjeduje manjak kvaliteta, tražili smo borbu i izgaranje na terenu, to smo i dobili, shodno tome ništa ne opravdava ovakve odluke neznanih junaka.

Sve što možemo reći je to da će naš klub uvijek imati bezrezervnu podršku, a pojedincima poručujemo da se ubuduće suzdrže donošenja odluka na svoju ruku. Isto tako pozivamo sve 'lajkače' i standardne pljuvače da za promjenu dođu na stadion. Svi na derbi!", poručili su iz Udruženja navijača Fudbalskog kluba Sarajevo.