Saznaje Klix.ba
23

Horde zla i Mirvić održali sastanak: Napravljen pomak u odnosima, bojkot ostaje na snazi

N. K.
Horde zla na gostovanju u Trebinju (Foto: Horde zla)
Horde zla na gostovanju u Trebinju (Foto: Horde zla)
Najvatrenija navijačka grupa Fudbalskog kluba Sarajevo Horde zla i vlasnik Bordo kluba Ismir Mirvić održali su danas sastanak povodom bojkota koji je na snazi već nekoliko mjeseci, saznaje portal Klix.ba.
Iako je održan konstruktivan sastanak, saznajemo da se na njemu nije donio nikakav konkretan dogovor za sutrašnju utakmicu 29. kola m:tel Premijer lige BiH u kojoj Sarajevo dočekuje ekipu Širokog Brijega.

Izabranici Mirze Varešanovića će tako i dalje biti lišeni podrške najvatrenijih navijača sa sjeverne tribine stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Međutim, na sastanku je, kako saznajemo, napravljen pomak u odnosima pa nije isključeno da u budućnosti jedan strana popusti i prilagodi se željama druge strane.

Podsjetimo, Horde zla zahtijevaju ostavku direktorice kluba Ajle Alimanović i šefa stručnog štaba Mirze Varešanovića.

Budući da do smjena nije došlo, odlučili su se na bojkot domaćih utakmica te voljeni klub prate samo na gostovanjima. U međuvremenu su neuspješno pokušavali u nekoliko navrata obaviti sastanak s Mirvićem, a danas su konačno uspjeli razmijeniti mišljenje s vlasnikom kluba.

Inače, sutrašnja utakmica između Sarajeva i Širokog Brijega igra se na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20:30 sati.