90. minuta za Ibiševića
0

Hoffenheim minimalno slavio protiv Frankfurta

Sarajevo-x.com
U 30. kolu njemačke Bundeslige, Hoffenheim je bio domaćin ekipi Frankfurta. Reprezentativac BiH Vedad Ibišević je započeo susret od prve minute, dok Sejada Salihovića nije bilo ni na klupi, vjerovatno zbog povrede koljena. Domaći su slavili rezultatom 1:0, a strijelac je bio Roberto Firmino.

Prvo poluvrijeme utakmice između Hoffenheima i Frankfurta na stadionu Rhein-Neckar-Arena je proteklo u poprilično izjednačenoj igri bez izglednijih prilika. Najaktivniji u prvom dijelu igre su bili Gekas u ekipi Frankfurta, te Hoffenheimov Sebastian Rudy, ali promjene početnog rezultata nije bilo.

U nastavku utakmice je domaća ekipa krenula odlučnije prema golu gostiju u želji za osvajanjem sva tri boda. Nekoliko prilika je imao Ryan Babel, ali je bio neprecizan. Vedad Ibišević je dobro šutirao u 70. minuti susreta, ali je njegov udarac zaustavila domaća odbrana. Hoffenheim je poveo u 78. minuti preko Roberta Firmina, koji je na terenu proveo samo pet minuta nakon što je zamijenio Peniela Mlapau. Do kraja susreta su domaći pokušali izjednačiti rezultat, ali nisu uspjeli u tome. Dobru priliku je u 90. minuti propustio Pirmin Schwegler. Hoffenheim je slavio rezultatom 1:0.

Bundesliga. 30. kolo:

Hoffenheim 1:0 Frankfurt, (Firmino, 78.)