Serija loših rezultata
7

Hoeness o krizi Bayerna: Nije dramatično, Kovač će odgovarati za svoje poteze

Klix.ba
Uli Hoeness (Foto: EPA-EFE)
Uli Hoeness (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Bayerna Uli Hoeness komentarisao je negativnu atmosferu koja se posljednjih dana stvorila oko kluba rekavši kako situacija uopšte nije dramatična, dok je za trenera Kovača kazao će na kraju odgovarati za svaki potez koji napravi, što je sasvim normalno.

Bayern je prije desetak dana remizirao protiv Augsburga na domaćem terenu rezultatom 1:1, da bi u narednom kolu doživio poraz od Herthe u Berlinu. Nakon toga, Bavarci su odigrali meč Lige prvaka protiv Ajaxa, što im je bio treći uzastopni u kojem nisu upisali pobjedu. Rezultat je glasio 1:1.

Odmah nakon utakmice trener Bavaraca Niko Kovač našao se na velikom udaru navijača, posebno zbog činjenice da često rotira igrače, a predsjednik Bayerna Uli Hoeness smatra da situacije nije dramatična i da će Hrvat na kraju odgovarati za svoje poteze.

"To je stvar trenera i on će na kraju odgovarati zbog toga. Ritam je izgubljen protiv Augsburga, a protiv Ajaxa je protest navijača utjecao na to da loše uđemo u meč. Ne mislim da je situacija previše dramatična. Ajax je igrao odlično, mi trenutno imamo probleme koji su sasvim normalni. Ne razumijem reakciju navijača, prije 10 dana su komentarisali da se Bundesliga igra od drugog mjesta pa nadalje, a sada je sve očajno", kazao je Hoeness.

Bayern se u ovom trenutku nalazi na drugom mjestu Bundeslige sa 13 osvojenih bodova, jedan manje od Borussije Dortmund, dok u Ligi prvaka nakon prva dva kola imaju četiri boda.

U sljedećem kolu Bayern će na domaćem terenu ugostiti Borussiju M'gladbach, a meč se igra u subotu.