Izgubio, pa se još bunio
0

Hodgson se izvinio navijačima Liverpoola

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Menadžer Liverpoola Roy Hodgson uputio je javno izvinjenje navijačima svog kluba, koje je prozvao zbog izostanka podrške u domaćem prvenstvenom porazu u srijedu od Wolverhamptona s 1-0.

"Nadao sam se da će nam naši navijači pružiti pravu podršku, jer to je ono što nam sada najviše treba. Pa nismo namjerno izgubili utakmicu", rekao je, između ostalog, tada Hodgson.

Rekao i, očito, zažalio. Prilično je razumljivo da su navijači tako velikog kluba u još jednoj razočaravajućoj sezoni teško provarili poraz na Anfieldu od dotad posljednjeplasiranog Wolverhamptona, koji je na osam ranijih premierligaških gostovanja ove sezone upisao sedam poraza i jedan remi.

"Svakako mi je žao ukoliko sam svojim komentarom na bilo koji način uvrijedio naše navijače. Nisam ih imao namjeru napasti, bio je to više ''odbrambeni'' komentar. Preuzimam odgovornost da sam ja taj koji se treba naći ''na vatrenoj liniji'' ako tim pruži jadnu predstavu. Jako mi je žao što je ispalo da napadam naše navijače", izjavio je Hodgson, koji potpisuje trenutno tek 12. mjesto na tabeli u Premiershipu. S te pozicije će ''redsi'' ući u Novu godinu.

"Navijači uvijek imaju pravo pokazati svoje nezadovoljstvo. Imamo fantastične navijače, najbolje u zemlji. No, da bi razbuktali njihovu strast, moramo im nešto i pružiti, a u srijedu to nismo učinili. Na Anfieldu ćemo uvijek imati podršku. Štaviše, to bolje u ovim kriznim vremenima. Ukoliko počnemo isporučivati rezultate koje oni očekuju, svi će stati iza nas", zaključio je Hodgson.