Nogomet
0

Hodgson: Pjevat ćemo himnu glasno i ponosno!

Totalsport
Roy Hodgson (Foto: EPA)
Roy Hodgson (Foto: EPA)
Godinama su engleski nogometni reprezentativci bili na meti kritika tamošnje javnosti jer nisu pjevali himnu God Save The Queen onako strastveno kao kolege iz drugih sportova, ponajviše ragbija.

Wayne Rooney u počecima svoje reprezentativne karijere uopće nije pjevao nacionalnu himnu. Bivši reprezentativac Gary Neville, koji također nije pjevao, objasnio je da se u trenucima intoniranja himne "želio maksimalno skoncentrisati na utakmicu".

Roy Hodgson, koji je dvije godine na čelu engleske reprezentacije, uveo je pravilo obaveznog pjevanja himne uoči početka utakmice.

Naši suparnici s kojima igramo često tokom intoniranja himne drže ruku na srcu i pjevaju svoju himnu najglasnije što mogu. Donijeli smo odluku da i mi to trebamo raditi, jer smo ponosni i sretni što imamo priliku predstavljati Englesku. Igračima je čast nositi dres engleske reprezentacije, kao što je meni čast biti selektor. Stoga u zadnje dvije godine svi zajedno ponosno pjevamo himnu uoči utakmice i to ćemo i dalje raditi", poručuje Hodgson.