Nogomet
0

Gerrard: "Prirodni lider" Rooney bi trebao biti novi kapiten Engleske

Klix.ba
Steven Gerrard i Wayne Rooney (Foto: EPA)
Steven Gerrard i Wayne Rooney (Foto: EPA)
Liverpoolov vezni fudbaler Steven Gerrard vjeruje da bi njegov kolega Wayne Rooney trebao postati kapiten reprezentacije Engleske.

Gerrard je nakon eliminacije Tri lava u grupnoj fazi takmičenja na Svjetskom prvenstvu 2014. odlučio da ode u penziju, bar kad je međunarodni fudbal u pitanju. Tako je ostalo upitno ko će ga zamijeniti na mjestu kapitena reprezentacije. On vjeruje da je igrač Manchester Uniteda pravi izbor.

Louis van Gaal je nedavno imenovao Rooneya kapitenom Uniteda, a Gerrard se nada da će i Roy Hodgson učiniti isto i napadaču dati kapitensku traku reprezentacije.

"Ako mene pitate nema kandidata koji je to više zaslužio. Roy mu nevjerovatno vjeruje", poručio je Gerrard. "Kad je prošlog ljeta bio pod pritiskom počele su špekulacije o njegovom mjestu u timu Engleske, a onda je trener stao uz njega i dao mu da igra u utakmicama koje su bitne. To je veliki znak poštovanja".

Gerrard kaže da je Rooney prirodni lider, jedan od najboljih igrača i osoba koju svi poštuju.

"Wayne je također i strastveni predstavnik svoje zemlje i ne zbunjuje ga osjećaj odgovornosti. Također vjerujem da je za Englesku važno da kapiten vodi i tim u kojem igra. Kvalitet zbog kojeg je Van Gaal odlučio da mu da kapitensku traku Roy je vidio u svakom zajedničkom trenutku u protekle dvije godine", mišljenja je Gerrard.