Maradona
0

"Hoću da svaka lopta pređe preko Messija"

Totalsport
Leo Messi (Foto: AFP)
Leo Messi (Foto: AFP)
Leo Messi neće igrati na Svjetskom prvenstvu na desnom krilu kao što je slučaj u Barceloni, već će imati ulogu koju je svojevremeno u reprezentaciji imao današnji izbornik Maradona.

Ulogu ofenzivnoga veznog igrača za najboljeg je svjetskog nogometaša u 2009. godini Diego Maradona najavio pri objavljivanju popisa od 30-orice kandidata za Južnu Afriku.

"Ne želim da se Messi ukopa uz desnu aut-liniju. Želim da se slobodno kreće terenom, bez obveza, da sudjeluje u svim napadačkim akcijama. Želim da svaka naša lopta pređe preko njega. Mislim da će na taj način više sudjelovati u igri", rekao je Maradona, koji je bez oklijevanja otkrio da već ima određen sastav za prvu utakmicu u skupini B, protiv Nigerije 12. juna na Ellis Parku.

Nastupit će u formaciji 4-4-2, i to sa sljedećim nogometašima: Romero – Otamendi, Demichelis, Samuel, Heinze – Gutierrez, Veron, Mascherano, Di Maria – Messi, Higuain.

U toj bi formaciji Higuain bio usamljen u napadu, Messi bi bio u središnjoj poziciji iza njega, dok bi bočno u njegovoj visini stajali Angel di Maria (lijevo) i Jonas Gutierrez (desno). Može se reći da se zapravo prije radi o 4-2-3-1 sustavu.

"Branit ćemo se sa četvoricom igrača. Od bekova, Otamendija i Heinzea, tražit ću međutim da se priključuju napadu kad god to mogu, a njihovo će pomicanje prema naprijed pokrivati Javier Mascherano. Kad je u pitanju napad, želim da se Higuain konstantno kreće između dva središnja suparničkastopera", izjavio je Maradona dodavši:

"Posebno me raduje izvrstan napredak u igri Angela di Marije, koji je postao izuzetno kvalitetan ljevokrilni nogometaš."

Tom je prilikom također Maradona najavio da ima ambiciju ostati na klupi reprezentacije i nakon Mundijala.

"Na Svjetskom prvenstvu slažem ekipu za Copa Americu 2011. godine", rekao je.

Najstarije takmičenje nogometnih reprezentacija, južnoameričko nogometno prvenstvo, igra se sljedeće godine baš u Argentini.