Nogomet
109

Hoće li Vaha biti Džekin trener od naredne sezone?

Piše: J. H.
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Bh. nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić je u intervjuu za alžirske medije kazao da ima ponudu jednog od najbogatijih klubova na svijetu koji ga želi angažirati na mjestu trenera.

Kako je popularni Vaha kazao, još uvijek se nije odlučio koju će ponudu prihvatiti jer nakon historijskog uspjeha sa Alžirom, interesa nacionalnih saveza i svjetskih klubova ne manjka.

"Dobio sam ponudu jednog od najbogatijih svjetskih klubova. Međutim, još uvijek nisam donio odluku o svojoj budućnosti. Odlučit ću tek nakon odmora", rekao je bh. stručnjak za Le Buteur.

Prema saznanjima Klix.ba od osoba koje su bile u kontaktu sa popularnim trenerom, riječ je o Manchester Cityju sa čijim bi predstavnicima Halilhodžić sutra trebao razgovarati u Lilleu!

Prije četiri dana, u razgovoru za portal Klix.ba, bh. stručnjak je kazao da će se do kraja ove sedmice znati gdje ide i koji će posao obnašati u narednim godinama.

Spominjalo se da će otići u Tursku gdje je trebao preuzeti Trabzonspor koji je vodio prije osam godina.

Međutim, ukoliko postigne dogovor sa bogatim šeicima, Halilhodžić će preuzeti Građane u kojima sa uspjehom nastupa bh. reprezentativac Edin Džeko.

Ukoliko se obistine spekulacije, Vaha bi na klupi tima sa Etihada zamijenio Čileanca Manuela Pellegrinija koji je sa Cityjem prošle sezone osvojio titulu prvaka Premiershipa.