U petak šalje pozive
0

Hoće li Sušić zvati Begovića, Nadarevića i Ibričića?

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić će najvjerovatnije u petak poslati pozive reprezentativcima za susret protiv Rumunije 26. marta na Bilinom polju, kako bi ispoštovao UEFA-in rok od 14 dana za slanje poziva prije utakmice.

Prema najavi portala SCsport.ba, Sušić će gotovo sigurno pozvati kapitena Emira Spahića, Mensura Mujdžu, Ognjena Vranješa, Senada Lulića, Adnana Mravca, Borisa Pandžu, Muhameda Bešića, Elvira Rahimića, Zvjezdana Misimovića, Harisa Medunjanina, Semira Štilića, Miralema Pjanića, Zlatana Muslimovića, Vedada Ibiševića, Edina Džeku te golmane Kenana Hasagića, Ibrahima Šehića i Asmira Avdukića.

Sigurno je da protiv Rumuna neće nastupiti Sejad Salihović, koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona protiv Portugala.

Na tankom ledu su i trojica "buntovnika", Asmir Begović, koji neće dobiti poziv, a nije poznato šta će biti sa Safetom Nadarevićem i Senijad Ibričić, koji su također svojevoljno preskočili utakmicu sa Meksikom u Atlanti.

Priliku bi mogao dobiti oporavljeni Ermin Zec, dok je status Sanela Jahića nepoznat, jer je zbog povrede propustio posljednje tri utakmice svog AEK-a.

Od igrača iz Premijer lige priliku će dobiti igrač Olimpica Muhamed Subašić, a selektor će o naknadnim pozivima odlučiti u ponedjeljak.

Vezani članci