Nogomet
0

Hoće li Hrvat Mandžukić postati Džekin spasitelj?

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Nevjerovatno dugo traje nogometna sapunica u kojoj je glavna uloga bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko. I nemoguće je uopće reći bliži li se kraju.

Posljednje epizode te sapunice su ponudile ljutnju Džeke prema svom klubu Wolfsburgu koji se ponašao prilično kruto prema svim mogućim kupcima, te je konstantno osmišljavao razne scenarije po kojem ne pušta Džeku ni u Milan, ni u Manchester City, ni po posljednjem u Juventus.

Uvijek je glavna prepreka bila financijska pozadina, a Wolfsburg je posljednjih dana čak "opalio kontru", pa je tako zaprijetio Juventusu da će ga tužiti višim nogometnim institucijama zbog navodnog potpisivanja predugovora s Džekom.

Sve se silno zakomplikovalo, a moguće da je čvor raspetljao donedavni nogometaš Dinama i hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić. Naime, njegov dolazak u Wolfsburg možda napokon omekša upravu Wolfsburga.

Ta njemačka ekipa ima na stolu ponudu Juventusa u kojoj Torinezi za Džeku nude svog veznjaka, Brazilca Diega, plus 15 miliona eura. Dosad je Wolfsburg bio nezadovoljan tom ponudom, ali Tuttosport piše da je nakon dolaska Mandžukića sve drugačije.

Naime, Wolfsburg sada ima zamjenu za Džeku, te će prije pristati na bilo koju od ponuda. Ova s Diegom i 15 miliona im je, navodno, prihvatljiva.

No, i dalje postoji zamka, a to je da Diego ne želi nazad u Bundesligu. Od tamo je prošlog ljeta došao u Juventus, tačnije, iz bremenskog Werdera.