Tuttomercatoweb
0

Džeko u ponedjeljak traži dopuštenje za transfer

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
U ponedjeljak bi se bh. nogometaš Bundesligaša Wolfsburga, Edin Džeko, na sastanku sa sportskim direktorom Dieterom Hoeneßom trebao izboriti za odlazak iz dosadašnjeg kluba.

Vijest donosi talijanski nogometni web-portal Tuttomercatoweb, koji označava ponedjeljak kao ključan dan u životu 24-godišnjeg bosanskog centarfora, barem kad je budućnost njegove karijere u pitanju.

"U Wolfsburgu su nam obećali da će Džeko u junu 2010. godine moći otići za prikladnu odštetu. Vrijeme je, Edin želi igrati nogomet na najvišem evropskom nivou", izjava je Džekinog menadžera koju prenosi talijanska verzija Goal.coma.

U fotofinišu za Džekine usluge ostali su, navodi isti izvor, Manchester City i Juventus. Englezi su spremni platiti 32 miliona eura odštete te ponuditi Bosancu bogatu godišnju platu.

S druge strane, Juventus u ovom trenutku nije spreman investirati 30 miliona eura, barem ne do prodaje nekog od igrača iz vlastitog kadra. Juventus se nada da bi Džeku mogao privoljeti u svoje redove fantastičnom tradicijom, a Wolfsburg zadovoljiti još kakvom dodatnom igračkom razmjenom. Kandidati su navodno Diego, Poulsen, Sissoko i Grygera.