Nogomet
2

HNL: Asistencija Zorana Kvržića, pet pogodaka nevjerovatnog Kramarića

Piše: A. D.
Zdravko Mamić vjerovatno se u nevjerici hvata za glavu. Olako se odrekao Andreja Kramarića koji u dresu Rijeke igra u životnoj formi.

Sjajni napadač koji je natjerao Niku Kovača da na njega počne ozbiljno računati u reprezentaciji Hrvatske na četrnaest odigranih utakmica HNL-a postigao je nevjerovatan 21 gol. Pridodao je tome šest evropskih pogodaka, te tri u reprezentativnom dresu, što će reći da je od starta sezone do večeras postigao ukupno 30 pogodaka.

Nevjerovatni Kramarić večeras je u trijumfu Rijeke od 6:0 nad Lokomotivom iz Zagreba na stadionu Kantrida postigao pet pogodaka. Šesti gol bio je djelo rezerviste Ivančića.

Prvi pogodak Kramarić je postigao na asistenciju Sharbinija, treći nakon solo akcije, četvrti također na asistenciju Sharbinija, a peti na asistenciju Moisesa. Asistent kod drugog pogotka bio je naš internacionalac Zoran Kvržić.

Damir Zlomislić zbog povrede nije konkurisao za večerašnju utakmicu.

Sa večerašnjih pet pogodaka Andrej Kramarić postao je treći najbolji strijelac Rijeke u historiji kluba. Ukupno je postigao 37 pogodaka. Vodeći je Ahmad Sharbini sa 54 pogotka, a na drugom mjestu je naš Admir Hasančić sa 46 golova.