Život piše romane
8

Hit fotografija mladih Halanda i Sancha nastala je u Hrvatskoj 2017. godine

K. H.
Foto: 433/HNK Gorica, Facebook
Foto: 433/HNK Gorica, Facebook
Jedna od najpoznatijih nogometnih stranica na društvenim mrežama - 433, objavila je fotografiju dvije mlade zvijezde Borussije Dortmund Erlinga Haalanda i Jadona Sancha staru tri godine kada su ovi igrači kao još dječaci igrali utakmicu jedan protiv drugog.

Haaland i Sancho trenutno su jedan od najboljih napadačkih tandema na svijetu, a nema sumnje da ovaj dvojac predstavlja najtalentovanijih napadački dvojac i da su obojica igrači koji bi jednog dana mogli postati najbolji na svijetu.

Kako je Borussija Dortmund dovela Haalanda iz Salzburga tokom zimskog prijelaznog roka, tako je ovaj dvojac dobio priliku da zajedno igra u jednom klubu i odmah na početku su se pokazali kao odlični saigrači i prijetnja za svaki klub.

Na internetu se u međuvremenu pojavila fotografija Haalanda i Sancha iz 2017. godine kada su igrali jedan protiv drugog za U-17 nacionalne timove, a tri godine nakon toga nastupaju zajedno za veliku Borussiju Dortmund i obojica vrijede preko 50 miliona eura.

"Prepoznajete li stadion? Mlade zvijezde Borussije Dortmund, Erling Haaland i Jadon Sancho 2017. godine na našem su stadionu igrali za svoje U-17 reprezentacije, a fotografiju koja je postala hit podijelila je jedna od najpoznatijih nogometnih stranica 433", objavili su iz HNK Gorica, hrvatskog kluba koji se takmiči u HNL-u.