Nogomet
2.8k

Historijski dan za Bordo klub: Vincent Tan preuzima FK Sarajevo!

Piše: A.K.
Vincent Tan preuzima FK Sarajevo! (Foto: Klix.ba)
Vincent Tan preuzima FK Sarajevo! (Foto: Klix.ba)
Upravni odbor i direktor FK Sarajevo su uspješno okončali pregovore s malezijskim milijarderom Vincentom Tanom, saznajemo od izvora bliskih timu s Koševa.

Kako saznajemo, uskoro se očekuje uspješna realizacija projekta novog Statuta FK Sarajevo, kao i formiranje novog Upravnog odbora kluba sa Koševa u kojem će Tan imati potpunu kontrolu.

Mnogi smatraju da je ovo historijski dan za FK Sarajevo, koji će značiti izlazak iz turobne situacije u kojoj se nalaze većina klubova u našoj zemlji i korak koji će "Bordo tim" odvesti prvo do titule, a potom i do značajnije uloge na evropskoj sceni.

Prema našim informacijama, članovi aktuelnog UO i direktor kluba Dino Selimović odradili su lavovski dio posla i ispunili sve uslove koje je Tan pred njih postavio. Prije nekoliko dana završena je i posljednja kontrola koja je utvrdila da je sve traženo i ispunjeno.

Malezijski milijarder će uplatiti dogovorena sredstva, a uskoro će se formirati budžet za ovu i naredne sezone.

Saznajemo da će novi UO činiti kombinacija kadrova iz Sarajeva, Engleske i Malezije.

Dolazak Tana u FK Sarajevo prolazi u užurbanim aktivnostima svih funkcionera Bordo tima koji intenzivno rade na oporavku kluba. Kako saznajemo, FK Sarajevo će nakon dugo vremena imati odblokirane račune, vraćene dugove stare nekoliko godina i potpuno stabilnu finansijsku situaciju.

Važno je istaći da u Ugovoru između Upravnog odbora FK Sarajevo i Vincenta Tana stoji kako niko, ni pod kojim uslovima neće mijenjati ime, grb i boju FK Sarajevo.