Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bilo je mnogo jakih nacija: Brazil, Argentina (sa M. Kempesom), Italija (sa P. Rossijem), Holandija (gener. Krojfa), Spanija,... Jugoslavija je konst. imala jak tim, posebno '82 ili '74. Zap. Njemacka '74 je bila tim asova: Majer, Fogts, Brajtner, Henes, Bekenbauer, Miler, Bonhof, Helcenbajn,...?! Pomenuh Kempesa i Rosija: igraci koji su osvojili sva 3 trofeja - prvaci svijeta, prvi strijelac i najbolji igrac na istom SP. Uz Garincu, jedini u istoriji.
PELE !
p.s. neki shupaq ne voli PELE-ta dao mi minus !
@Prd0nja Puskas dobar,ali niije ko PELE,nemoj ba dzaba je !
Koliko znam, za Brazilsku repku iz 1982.g, predvođenu dr. Socratesom, koja je igrala na SP u Španiji govorilo se da je najbolja ikad, a nisu uspjeli osvojiti SP.
zico je predvodio a ne socrates...isto da kazes da je argentina predvodjena higuainom a ne mesijem...ili brazil daglas costom a ne neymarom
To je bila fenomenalna ekipa koja je igrala nogomet kao Sambu kad plesu...nazalost u doigravanju protiv Italije, 4 prilike za Talijane i 3 gola a Brazilci bezbroj prilika i lopta jednostavno nije htjela u gol. Izgubili su sa 3:2, ali definitivno to je bila jedna od najboljih ekipa (reprezentacija) svih vremena.
A samo dvije godine kasnije, na cuvenoj Maracani, protiv ovakvog Brazila, a u cast Peleu, fudbalska reprezentacija jedne sarmantne evropske nacije pocascena je pozivom da bude fudbalski partner domacinu Brazilu u oprostajnoj utakmici najveceg svjetskog asa - Pelea. Jugoslavija. Eto, to je bio renome koji je Jugoslavija uzivala.
@ante k E, Ante ta ti je drzava dala sve sto imas danas jadu jedan! To sto ste pokrali u ratu, a i poslije mozete zahvaliti tim komunjarama sto su udarili temelje danasnjim banana drzavama. Ne samo vi Hrvati, nego svi kolektivno! Ta Jugoslavija je bila respektovana drzava, a to sto vi nacionalsti ne mozete da prihvatite cinjenice pokazuje koliko ste mali ljudi!
pele da igra u današnjem vremenu bio bi prosječni fudbaler kada je osvajao svjetska prvenstva fudbal je bio kao vaterpolo samo 6-7 reprezentacija je moglo biti svjetski prvak dok je igrao u santosu igralo se bez odbrane i bili su vaterpolski rezultati 9-3 10-4 itd onda ide u sad kojem je fubal u to vrijeme po popularnosti bio na 8 mjestu nikad nije igrao za barcu,real,m,united itd samo je nabijao statistiku.1-messi,2-krojf,3-zidan,4-brazilski ronaldo,5-ronaldo,6-bekenbauer!
@BORDO DNK po svim parametrimama današnjeg fudbala ili ti nogometa pele bi bio prosječni igrač zašto nikad nije došao u evropu da igra i jako je sujetan kada kaže kada messi postigne 1000 golova kao ja onda nek se javi mesijevuh 600 vrijedi kao peleovih 10 000 golova smiješna figura sjašio sa maradona da poješe messija žao mi je ali messi je najbolji svih vremena dok se ne pojavi bolji onda krojf jer je toliko unaprijedio fudbal itd.....
Kakav Pele Tito dragi..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kako god, moderni fudbal je puno atraktivniji i bolji 😃
Evropski se nikad nece moci poredit sa Juzno Americkim nogometom.. najveci majstori dolaze iz Brazila i Argentine..
@TheViper...Slozio bih se, no samo u nekim aspektima fudbala: talenat, tj. prirodna nadarenost, fudbalski sarm/ljepota igre, dalje... euforicnost i fanaticizam (pozitivan i negativan) - tu je Juzna Amerika ispred. A opet, Evropa ima taj timski duh, neprevazidjenu strategiju, racionalnost u igri fudbalsku inovativnost, pa i istrajnost. Ne zaboravi da su dragi i treci medju najboljima ikad Johan Cruyff i Franz Beckenbauer. Al' e'o ti 'plus'. ;)
@BH_Faraon Ima i toga sto kazes, dosta si u pravu. Mada ja kao fudbalski fan volim ljepotu igre, lude juznoamericke navijace, jednostavno volim sve kod njih jer su dosta drugaciji i zanimljiviji od Evropljana, daleko od toga sto si rekao da su evropski igraci losi. Johan i Franz su svakako medju najboljim mada ih ja nisam imao priliku gledati, tako da teško da u novijoj eri ima neko ko moze parirati joga bonito, osim mozda Zizua, Ronalda iz United-a, Inieste.. :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Brazil iz 1970. je najbolja ekipa koja je ikad trčala nogometnim terenima.