Liga prvaka
15

Higuain: Moramo se boriti, Barcelona je sposobna da napravi čudo

Klix.ba
Gonzalo Higuain (Foto: EPA)
Gonzalo Higuain (Foto: EPA)
Juventus će u revanšu četvrtfinala Lige prvaka biti gost Barceloni, a napadač Stare dame Gonzalo Higuain upozorava da Katalonci mogu napraviti čudo iako zaostaju tri gola.

Juve je pobijedio Barcu 3:0 u Torinu u prvoj utakmici, no, Higuain razmišlja o činjenici da je klub sa Nou Camp stadiona u osmini finala uspio nadoknaditi deficit od 4:0 protiv PSG-a.

"Ne znam da li će naše vodstvo 3:0 biti dovoljno. Moramo izaći na Camp Nou, boriti se i igrati kao što smo to činili u prvoj utakmici u Torinu. Barcelona je protiv PSG-a pokazala da je sposobna napraviti čuda, tako da trebamo biti oprezni. Oni se također moraju čuvati, tražit ćemo prilike za gol i siguran sam da imamo sve što je potrebno kako bismo prošli u polufinale. Za trenera Maxa Allegrija su sve utakmice veoma važne, isto ih priprema i pobrine se da damo sve od sebe. To je ključ uspjeha na svim frontovima", izjavio je Higuain.

Juve ima osam bodova prednosti u Seriji A ispred drugoplasiranog Napolija, no, argentinski napadač ne vjeruje da je utrka za Scudetto gotova.

"Ovo su ključni trenuci u sezoni, ništa nije gotovo jer je u igri još 18 bodova. Zbog toga ne možemo skinuti nogu s gasa. Međutim, svakom utakmicom smo sve bliže toj šestoj tituli u nizu koju jako želimo. Zadovoljan sam ovom sezonom, ostalo je još svega mjesec dana, a mi želimo otići dokraja u svakom takmičenju", završio je Higuain.

Juventus će biti gost Barceloni u srijedu, a utakmica se igra od 20:45 sati.