Nogomet
0

Hiddink: Velika je želja kod mojih igrača, baš kao i borbeni duh

Totalsport
Guus Hiddink
Guus Hiddink
Hrvatska i Turska srest će se na nogometnom terenu po prvi put nakon 2008. godine i četvrtfinala Evropskog prvenstva u kojem su Turci slavili nakon boljeg izvođenja penala.

Selektor Hrvatske Slaven Bilić bio je jedno vrijeme ljut na suce utakmice 2008. godine jer su dozvolili nadoknadu vremena u kojoj su Turci stigli do izjednačujućeg pogotka koji je utakmicu odveo u penale. Bilić je odbacio bilo kakva naklapanja da je Hrvatska u Tursku došla po osvetu.

"Osveta je ružna riječ. Poštujem vašu momčad i Turska definitivno ima šansu. Rekao bih da su izgledi 50-50." izjavio je hrvatski selektor za turske novine Today's Zaman.

Bilić je istaknuo da je bio nezadovoljan ždrijebom dodatnih kvalifikacija, ali ne zbog sjećanja na 2008. godinu, već zbog dobre forme u kojoj se nalaze turski nogometaši.

"Nismo bili prezadovoljni jer znamo u kakvoj su formi turski igrači. Turska je momčad koja igra vrlo emocionalan nogomet. Baš kao i Hrvatska i to je njihova najveća kvaliteta.", smatra hrvatski izbornik.

Izbornik Turske, Guus Hiddink, smatra da se na Hrvatsku treba gledati kao na blagog favorita.

"Oni su favoriti, ali želja i ambicija mojih igrača je nevjerojatna i obećajem vam da ćemo im pružiti veliku partiju.", rekao je Hiddink.

"Svjesni smo da bi pobjeda nacionalne vrste popravila imidž turskog nogometa koji je uvelike kompromitiran skandalima oko namještanja utakmica. Moramo pokazati ambiciju i borbeni duh koji sam vidio kod svojih igrača. Drago mi je da nijedan od igrača u reprezentaciji nije upleten u ništa čemu nije mjesto u sportu.", zaključio je Hiddink.

Za Tursku neće konkurirati, možda i njihov najbolji igrač, Nuri Sahin (Real Madrid) zbog ozljede, baš kao ni Gokhan Zan i Yekta Kurtulus. Halil Altintop vraća se u reprezentaciju po prvi put nakon pune godine dana izbivanja.

"Mi smo momčad koja je sposobna izlaziti kao pobjednik iz teških situacija. Hrvatska je dobra momčad, ali mi želimo zadovoljavajući rezultat u prvoj utakmici kod kuće. Želimo prevladati sve poteškoće i kvalificirati se za Euro 2012. godine.", rekao je Altintop za televiziju NTV Spor.