Uoči meča sa Hrvatskom
0

Hiddink: Nadam se da ćemo pružiti još jednu noć za pamćenje

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Guus Hiddink, selektor nogometne reprezentacije Turske, protivnika Hrvatske u dodatnim kvalifikacija za Evropsko prvenstvo iduće godine, najavio je prvu utakmicu koja je na rasporedu u petak.

"Prošli smo u dodatne kvalifikacije iz izuzetno teške grupe, a na putu za Euro nam stoji Hrvatska. Ona je bila učesnik na mnogim velikim takmičenjima, te spada u rang najboljih ekipa Evrope. Hrvatska je izvrsno tehnički potkovana ekipa koju vodi izuzetna grupa ljudi i ova utakmica će biti sve samo ne laka", rekao je Hiddink.

"Moji igrači će napraviti sve što je potrebno da izađemo kao pobjednici iz ovog susreta. Svi su u iznimno dobroj formi i u ovome trenutku boljih igrača od ovih koji će u petak istrčati protiv Hrvatske nemamo", priznao je Holanđanin.

"Još uvijek su mi svježa sjećanja na Euro 2008. godine kada je Turska slavila nakon jedanaesterca. Bila je to noć za pamćenje. Nogomet će i nakon ove utakmice "uspravno stajati" u Turskoj neovisno o ishodu. Jedino ko može pasti su igrači. Nadam se da ćemo uz pomoć navijača prepunog stadiona pružiti još jednu noć za pamćenje i slavlje svima vama", rekao je turskim medijima Hiddink.