Zbog grešaka sudija
4

Heynckes podržao Koppa za uvođenje tehnologije ponovljenog snimak

Totalsport
Jupp Heynckes (Foto: Arhiv/AFP)
Jupp Heynckes (Foto: Arhiv/AFP)
Aktuelni nogometni prvak njemačke Bundeslige Borussia Dortmund teško je oštećen u prošlom kolu protiv Wolfsburga od strane sudije Wolfganga Starka. Trener "crno-žutih Jürgen Klopp poludio je na suđenje u tom susretu, a podršku je dobio i od najvećeg rivala...

Jupp Heynckes, trener minhenskog Bayerna, pozvao je čelne ljude evropskog nogometa da uvedu tehnologiju ponovljene snimke, s kojom Marcel Schmelzer ne bi dobio crveni karton za igranje rukom (uz tijelo), a ni Wolfsburg ne bi dobio priliku da poravna na 1-1 s bijele tačke, te u konačnici slavi s 3-2.

"Već godinama govorim da bi četvrti sudija trebao sjediti ispred monitora i govoriti glavnom sudij da li je neki igrač igrao rukom ili da li je nešto bilo za crveni karton. To bi bilo jako korisno u Dortmundu gdje je Borussia jako oštećena", rekao je Heynckes.

U popodnevnim je satima utorka predsjednik Evropske nogometne organizacije (UEFA) Michel Platini rekao da je uvođenje gol-tehnologije preskupa investicija za jedan do dva pogotka po sezoni.

"Potrebno je svega 10 sekundi prekida utakmice da se pregleda ponovljeni snimak. Ne razumijem zašto se to ne uvede. Sve bi bilo puno poštenije" zaključio je trener minhenskog Bayerna.