Nogomet
0

Heynckes: Igrali smo nogomet vrhunske klase

Totalsport
Jupp Heynckes (Foto: AFP)
Jupp Heynckes (Foto: AFP)
Veliko olakšanje i zadovoljstvo vladalo je u redovima Bayerna nakon dominantne predstave i pobjede 2-0 protiv Juventusa u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Trener Jupp Heynckes izrazio je uvjerenje da je dobra taktička priprema za utakmicu protiv talijanskog prvaka zaslužna za rezultat koji je Bavarce doveo na prag polufinala.

"Bili smo iznimno dobro pripremljeni, vidjelo se to na našoj taktici. Rano smo ih napadali i kolektivnom smo igrom isključili Andreu Pirla iz utakmice. Gol Davida Alabe u prvoj minuti dao nam je sigurnost, a nakon toga smo u određenim trenucima igrali čudesno", kazao je Heynckes.

"Sretan sam što smo pobijedili Talijane bez primljenog pogotka. Igrali smo nogomet vrhunske klase, kontrolirali smo utakmicu i dominirali. Moram komplimentirati cijeloj svojoj ekipi", zaključio je trener Bayerna.

Strijelac drugog pogotka Thomas Müller također je jednim od ključnih faktora pobjede istaknuo zaustavljanje Pirla.

"Igrali smo s puno intenziteta u oba smjera. Naš je rad u odbrani počinjao s napadačima. Vidjelo se koliko smo željeli pobijediti. Mislim da Juventus nije imao loš dan, već smo mi rano pravili pritisak na suparnika, tako da smo ga prisilili da igra dugim loptama i preskače Pirla", kazao je Müller, a njegov saigrač Bastian Schweinsteiger je istaknuo olakšanje zbog činjenice da su Bavarci uspjeli postići drugi pogodak.

"Rezultat je dobar. Nije bilo lako jer Talijani igraju taktikom kakvu ne prakticira nijedna ekipa u Bundesligi. Zaslužili smo više od jednog pogotka, ali bilo bi dobro da postignemo pogodak i u Torinu. Tamo nikad nije lako igrati", rekao je Schweinsteiger.