"Godio" mu odmor
11

Heroj navijača Liverpoola zaprepastio izgledom na predstavljanju u novom klubu

D. P.
Origi s evidentnim viškom kilograma (Foto: Nottingham Forest)
Origi s evidentnim viškom kilograma (Foto: Nottingham Forest)
Proslavljeni belgijski napadač Divock Origi odnedavno ima novi klub, a na predstavljanju u Nottinhgam Forestu iznenadio je navijače neželjenom fizičkom transformacijom.

Origi (28) jedan je od najvećih junaka Liverpoola posljednjih desetak godina, iako je redovno bio džoker s klupe i alternativa. Belgijanac je postigao nekoliko najvažnijih golova u modernoj historiji Redsa.

Bio je strijelac u finalu Lige prvaka protiv Tottenhama u pohodu na titulu evropskog prvaka, a i prije toga je u polufinalu i onom čudesnom preokretu protiv Barcelone postigao dva gola. U toj sezoni postao je pravi junak kluba.

Postigao je još nekoliko iznimno važnih golova, kao onaj za pobjedu nad gradskim rivalom Evertonom u borbi za titulu prvaka Engleske. Pogodio je u 96. minuti za trijumf u gradskom derbiju.

No, u Milanu se nije naigrao. Rossoneri su ga ovoga ljeta poslali na posudbu u Nottingham Forest, a prema fotografijama koje su se tek pojavile u javnosti, čini se da tokom ljeta nije mnogo radio na fizičkoj formi.

Sjedenje na klupi u Milanu očigledno je ostavilo posljedice pa je tako na predstavljanju u Šumarima pokazao ozbiljan višak kilograma za jednog profesionalnog nogometaša, a posebno za nekoga ko igra u fizički najzahtjevnijoj i najkvalitetnijoj ligi na svijetu.
Timska fotografija Nottingham Foresta postala je viralna upravo zbog Origijevog izgleda.