Francuski golman
43

Heroj Milana podijelio sjajnu priču s derbija protiv Intera, automobil je ostavio van stadiona

D. P.
Maignan u zagrljaju s Romagnolijem (Foto: AC Milan)
Maignan u zagrljaju s Romagnolijem (Foto: AC Milan)
Nakon fantastičnog nastupa u derbiju protiv Intera, golman Milana Mike Maignan podijelio je priču koja se dogodila ispred stadiona San Siro prije početka utakmice.

Milan je nakon fantastičnog preokreta savladao Intera rezultatom 2:1 i zakomplikovao borbu za titulu u Seriji A.

U prvom poluvremenu utakmice Inter je bio neuporedivo bolji rival i imao je prednost rezultatom 1:0, a ona bi bila mnogo ubjedljivija da na golu Milana nije bio sjajni Mike Maignan. Francuski golman je spasio svoj klub i omogućio da u nastavku Rossoneri naprave veliki preokret.

Kako je Inter bio formalni domaćin derbija, tako su i neke stvari ispred stadiona bile neobične za igrače koji se prvi put susreću s domaćinstvom Intera. Takav slučaj je bio s Maignanom koji je pokušao parkirati automobil na "svoje" mjesto.

[TWITTER]1490135744320581637[/TWITTER]

"Jučer sam želio parkirati automobil ispred San Sira na uobičajenom mjestu, ali mi je radnik na parkingu rekao 'Izvini, ali ovdje ne možeš parkirati i moraš ga ostaviti vani. Ovog vikenda stadion je Interov'. Rekao sam mu da je promijenio uređenje stadiona bez moje dozvole. San Siro mi je predstavljen kao dom Milana", poručio je francuski golman.

Objava se nije svidjela navijačima Intera koji su u svemu pronašli provokaciju za pobjedu Milana u derbiju.