Poslije 13 godina
0

Henry se oprostio od dresa "tricolora"

Totalsport
Thierry Henry (Foto: Reuters)
Thierry Henry (Foto: Reuters)
Francuski napadač Thierry Henry (32) odlučio je reći zbogom nastupima u dresu francuske reprezentacije. Saopćio je svoju odluku u četvrtak u razgovoru za Associated Press.

Legendarni Arsenalov napadač potpisao je za njujorški klub u srijedu višegodišnji ugovor, službeno bi predstavljanje trebao imati u četvrtak, a premijeru u dresu novog kluba 22. jula u prijateljskom dvoboju protiv Premierligaša Tottenhama na Red Bull Areni u Harrisonu, New Jersey.

Henry je rekao da "neće pokušati oponašati Davida Beckhama i biti razapet između SAD-a i Europe", te da je za njega "došao kraj što se tiče reprezentacije".

U dresu "tricolora" bivši napadač Monaca, Juventusa, Arsenala i Barcelone debitirao je 1997. godine, a ukupno je postigao 51 gol u 123 odigrane utakmice. To ga čini najboljim francuskim strijelcem svih vremena ispred Michela Platinija (41), Davida Trezegueta (34) i Zinedinea Zidanea (31).

U dresu francuske reprezentacije Henry je osvojio sve što se osvojiti dalo, Svjetsko prvenstvo 1998., Europsko prvenstvo 2000., kao i Kup konfederacija 2003. godine.

Bio je i član ekipe koja se neslavno oprostila od Mundijala u Južnoj Africi već nakon prve faze takmičenja po grupama, a propustio je nastupiti od prve minute u sve tri utakmice.