Schalkeov direktor
37

Heidel: Kolašinac je "kulturno" odbio našu ponudu, imao je ogromne zahtjeve

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Schalkeov sportski direktor Christian Heidel otkrio je kako je njemački bundesligaš bio primoran pustiti reprezentativca Bosne i Hercegovine Seada Kolašinca bez obeštećenja.

"Proširenje ugovora sa Sejom nije bilo ekonomski opravdano. Imam sportsku i ekonomsku odgovornost, a on je na populistički način izbjegao kritike", kazao je Heidel za njemački magazin SportBild.

Schalke je tokom prošle sezone intenzivno vodio pregovore s Kolašincem o produženju saradnje, ali je bilo jasno da se bh. defanzivcu ne ostaje u Gelsenkirchenu.

Heidel je ispričao kako je Kolašinac na kulturan način odbio ponudu, jer kada je postao svjestan da će moći birati klub u kojem će nastaviti karijeru, počeo je lupati ogromne iznose za koje je bio siguran da mu njemački klub ne može udovoljiti.

Međutim, Kolašinac je profesionalno odigrao posljednju sezonu u Schalkeu i čak bio izabran u najbolji tim Bundeslige iako je njegov tim završio tek na 10. mjestu.

Na kraju je naš defanzivac završio u Arsenalu u kojem sedmično zarađuje 140.000 funti te se odmah po dolasku izborio za mjesto u početnoj postavi.