Nogomet
56

Hebibović: Borac ima iskusne igrače na sredini terena, moramo ih zatvoriti

Piše: D. B.
Anel Hebibović u dresu Veleža
Anel Hebibović u dresu Veleža
U posljednjem kolu prvog dijela aktuelne sezone Premijer lige BiH Velež će biti gost banjalučkom Borcu. Rođeni pobjedom žele okončati prvi dio sezone, kojim nisu previše zadovoljni.

Reprezentativnu pauzu su nogometaši Veleža iskoristili za pripremu za utakmicu protiv Borca u kojoj žele zabilježiti pobjedu.

"Uglavnom smo uobičajeno trenirali tokom reprezentativne pauze i spremno dočekujemo utakmicu protiv Borca. Bit će to teška utakmica za nas, jer je Borac kvalitetna ekipa. No, uprkos tome, mi idemo na pobjedu. Vjerujem da ćemo imati svoje šanse i nadam se da ćemo ih iskoristiti", izjavio je Hebibović za portal Klix.ba.

Posebnu pažnju će Rođeni posvetiti veznom redu Banjalučana.

"Imaju iskusne igrače na sredini terena, koji kreiraju opasne napade Borca. Posebnu pažnju moramo posvetiti upravo njima i na pravi način ih zatvoriti", rekao je ponajbolji nogometaš Veleža.

U redovima mostarskog premijerligaša smatraju da su mogli više napraviti u prvom dijelu sezone te se nadaju da će se iskupiti navijačima na proljeće.

"Izgubili smo nekoliko bodova kod kuće i definitivno smo mogli napraviti bolje rezultate. Nadam se da ćemo biti bolji na proljeće i uspjeti osigurati izlazak u Evropu", kazao je Hebibović.

Nakon nešto lošijeg starta, Hebibović je "uhvatio" dobru formu, a nije isključeno ni da napusti Velež.

"U prvim kolima nisam bio na svom nivou, ali sam poslije podigao svoju formu. Trenutno radim kako bih bio još bolji. Ponuda ima, uglavnom iz inozemstva, a šta će biti od svega, ne znam. Zajedno sa upravom Veleža ću razmisliti šta učiniti. Siguran sam da će sve biti kako treba", završio je Hebibović.

Utakmica Borac - Velež se igra u subotu s početkom u 13 sati.