Koji će broj izabrati?
252

Hazard: Tražio sam od Modrića da mi da "desetku", ali je on to odbio

Klix.ba
Eden Hazard (Foto: AFP)
Eden Hazard (Foto: AFP)
Eden Hazard danas je i službeno potpisao ugovor s Real Madridom, a nakon što je predstavljen na stadionu "Santiago Bernabeu" odgovarao je na mnogobrojna pitanja novinara.

Ono što su svi prisutni na stadionu Reala prvo primijetili je da na dresu kojeg je obukao nije bilo broja, već samo njegovo prezime.

"Najviše volim desetku, uvijek je to bio moj broj koji želim nositi. Tako je i sada. Kontaktirao sam Luku Modrića preko Matea Kovačića. Pitao sam ga da mi da 'desetku', ali je on to odbio. Morat ću izabrati neki drugi broj", rekao je nasmijani Hazard koji će najvjerovatnije uzeti "sedmicu".

Hazard je još jednom ponovio kako je ispunio dječački san dolaskom u Madrid.

"Još kao dijete sanjao sam o ovom danu. Oduvijek sam navijao za Real. Posebno mi je drago što sam sada došao jer će mi trener biti moj idol Zinedine Zidane. To što je on trener je bilo veoma važno u mojoj odluci da napustim Chelsea i potpišem za Real, ali nije bilo presudno jer sam oduvijek želio biti igrač Reala. Neki kažu da sam zakasnio sa prelaskom u Real, ali ja ne mislim tako. imam 28 godina, a to je vrhunac karijere. Igrači su najbolji između 28. i 33. godine i odabrao sam pravo vrijeme za dolazak u najveći klub na svijetu", rekao je Hazard.

Hazard je jedan od najboljih izvođača penala na svijetu, ali je rekao kako ih neće izvoditi u Realu.

"Kapiten Sergio Ramos će nastaviti da ih izvodi. On to odlično radi i siguran sam da će pogađati i dalje", istakao je Hazard.