Razgovarali u svlačionici
4

VIDEO / Hazard se izvinio dječaku kojeg je udario nogom u rebra

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Belgijski nogometaš Chelseaja Eden Hazard izvinio se zbog udaranja dječaka koji je skupljao lopte tokom uzvratne utakmice polufinala Liga kupa.

Rezultatom 0-0 Swansea je pred svojim navijačima izborio plasman u finale budući da je u prvoj utakmici slavio na Stamford Bridgeu s 2-0. No, veliki uspjeh velške ekipe ostao je u sjeni nevjerovatnog poteza 22-godišnjeg Belgijanca.

U 80. minuti se dječak uz korner-crtu dokopao lopte i kako bi pomogao domaćoj ekipi, odlučio je malo zadržati. To se nije svidjelo Hazardu koji je na svaki način pokušao doći do lopte, a priča se zakuhala kad je dječak potrbuške legao na loptu. Gostujući veznjak ju je pokušao izbiti nogom, ali je pritom pogodio malog skupljača u rebra.

Dakako, dobio je izravan crveni karton što su još tokom utakmice iz Chelseaja putem Twittera proglasili skandaloznim. Kasnije su se izvinili, baš kao i Hazard za svoj nepromišljeni potez.

"Dječak je cijelim tijelom prekrio loptu, a ja sam je jednostavno pokušao izbiti ispod njega. Mislim da i jesam udario loptu, a ne dječaka. U svakom slučaju, izvinio sam se. Dječak je nakon utakmice došao u našu svlačionicu, nakratko smo porazgovarali i izvinili jedan drugome. Ta priča je sada završena. Žao mi je", izjavio je Hazard.

No, kako će ta priča biti završena odlučit će Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza koja bi belgijskom reprezentativcu mogla odrediti težu kaznu od uobičajene za crveni karton.